Krabben

Ons bedrijf vist ook op Chinese Wolhandkrabben (Eriocheir sinensis). De krabben komen onder andere voor
in de Brabantse Biesbosch, de Bergse Maas en in het Hollands Diep. De scharen van de Chinese Wolhandkrab zijn behaard en daaraan dankt hij zijn naam. Deze beharing is vooral bij de mannetjeskrab bijzonder dicht.

Oorspronkelijk kwamen de wolhandkrabben voor in de Chinese rijstvelden, maar rond 1912 werden ze gesignaleerd in Duitsland in de rivier de Aller. Wij denken dat deze krabben via ballastwater van schepen aan de Duitse Noordzeekust zijn terechtgekomen. Wat jaren later werden al vele wolhandkrabben in de Wester, de Oder, de Havel, de Elbe en hun zijrivieren aangetroffen. Later trokken de krabben ook ook naar Scandinavië en Nederland. De krabben brengen jaren in het zoete water door. Op een leeftijd van ongeveer 5 jaar verlaten ze in de zomer de bovenloop van de rivier en trekken richting de Noordzee om zich voort te planten. De Chinese Wolhandkrab heeft 1 tot 2 miljoen nakomelingen. Ongeveer 2 jaar later trekken jonge wolhandkrabben weer naar de rivieren.

Ons bedrijf heeft speciaal voor deze krabben een aantal bassins waarin ze kort verblijven. Ze worden levend verhandeld en zijn voornamelijk bestemd voor Chinese restaurant en toko’s. De chinezen beschouwen de krab als een ware delicatesse.