Uit diverse onderzoeken is gebleken dat regelmatig vis eten erg gezond is. Zo bevatten bijna alle vissoorten Omega 3 en 6 vetzuren die erg goed zijn voor hart en bloedvaten.
Daarnaast is vis natuurlijk ook gewoon erg lekker!
Probeer bijvoorbeeld eens een keer Snoekbaars in pakketjes.
Benodigdheden:
Gewenste hoeveelheid snoekbaars aan grove stukjes
aluminiumfolie
zout
peper
kruidenboter
roomboter
champignons
sjalotje
minitomaatje
Vet een paar grote vellen aluminiumfolie in met de boter. Leg daar de stukjes vis op en de in stukjes gesneden groenten, daarop een klontje kruidenboter of roomboter. Dichtvouwen en in de oven doen. Laten garen op 220 graden ca 20 minuten.
Visschotel met snoekbaars
Benodigdheden:
aardappels
1 ui
champignons
aan grove blokjes gesneden snoekbaars peper
zout
ui
Boter
100 gram spekblokjes
geraspte kaas
gesnipperde bieslook
potje slagroom
Gewenste hoeveelheid aardappels aan blokjes of schijfjes 8 minuten koken.
Snij de snoekbaars aan grove stukjes en doe ze in een ingevette ovenschaal zout en peper erop. Bak de spekjes uit, bak de champignons en ui even mee.Verdeel het mengsel over de vis en roer de helft van de kaas + bieslook door de slagroom. Schenk over het mengsel. Aardappeltjes erop + de geraspte kaas. Daarna in het midden van de oven zetten en op 190 graden 30-35 minuten.